Conversatie beginnen

Het gebruik van kleurprofielen

De afdrukken worden standaard opgebouwd op basis van het sRGB-kleurprofiel en worden vervolgens omgezet naar– en afgedrukt op basis van CMYK (ten behoeve van het verwerken van de afdruk op een HP Indigo digitale drukpers \ Fujifilm Jet Press).

We adviseren zodoende bij het maken en bewerken van foto’s te werken op basis van het sRGB-kleurprofiel. Het gebruik van andere kleurprofielen (Adobe RGB, CMYK etc.) zal resulteren in afwijkende kleuren in de afdruk.

Over het algemeen geldt dat er tussen de weergave van kleuren op een (gekalibreerd) beeldscherm en de uiteindelijk afdruk verschil kan zitten. Dit komt o.a. doordat een beeldscherm een lichtbron bevat, wat bij afdrukken uiteraard niet het geval is. Daarbij komt dat het kleurbereik van een scherm altijd groter is dan het digitale drukproces (op basis van CMYK).

Daarnaast geldt dat voor diverse afwerkopties (bijvoorbeeld afwerking met coating) het papier wordt nabewerkt. Hierdoor kan verschil in kleur ten opzichte van de afdruk op papier zonder afwerking ontstaan.

Bestanden kiezen of sleep bestanden hierheen
Was dit artikel nuttig?
Ja
Nee